שתלים דנטליים

בין רופאי השיניים בכל העולם קיימת הסכמה, שהשיניים הטבעיות הן הפתרון הבריא ביותר לאדם. יחד עם זאת כאשר מתרחש תהליך של אובדן שיניים, הן בשל מחלות פריודונטליות (מחלות חניכיים) ומחלות פה ולסת חוזרות ונשנות והן בשל סיבות היגייניות, שתלי שיניים מהווים פתרון בריא וארוך טווח. מהו שיקום הפה? ואילו שיטות שיקום קיימות? מהם שתלי שיניים? ואילו יתרונות יש בטיפול? לכמה זמן הוא נשמר? ומתי מומלץ לבחור בשתלי שניים על פני שיניים תותבות? כל התשובות כאן בכתבה.

שתלים דנטלים_1

מהם שתלים דנטליים? 

על אף הרושם הראשוני שהמושג "השתלה" עלול לעורר, שתלי שיניים הם פתרון רווח בתחום כירורגיית השיניים בעשרים השנים האחרונות, ובשונה מהשתלות כירורגיות אחרות, אשר עלולות לשבש את שגרת החיים, שתלים דנטליים הם טיפולים בטוחים, שזמן ההחלמה מהם קצר יחסית וסיכויי ההצלחה בהם גבוהים במיוחד ועומדים על כ-95% . השתל הדנטלי עשוי מטיטניום- חומר מוכר, שהגוף מקבל, אשר מוטמע בעצם הלסת ולמעשה "מחזיק" את ה"השן המדומה".

באמצעות שתלים דנטליים ניתן למלא את החלל החסר, שנוצר כתוצאה מאובדן שיניים ולהשיב את איכות החיים, שנפגמה

מתי לבצע השתלות שיניים?

לא בכל מקרה מומלץ לבצע השתלת שיניים ובוודאי לא במקרים בהם יש רצון לשפר את אסתטיקת הפה באמצעות השתלות וזאת כיוון, שהשן הטבעית היא הפתרון הטבעי ביותר לאדם. יחד עם זאת במצבים הבאים- שתלים דנטליים מהווים פתרון איכותי לטווח הארוך.

  • לאחר עקירה של שן או עקירה של מספר שיניים כתוצאה ממחלה או טראומה במטרה למנוע החמרה עתידית שעשויה לבוא לידי ביטוי על ידי תזוזת השיניים ממקומן או היווצרות של דלקות חניכיים וזאת מלבד הפגיעה האסתטית הכרוכה במצב.
  • כאשר ישנה מחלת חניכיים שפגעה במערכת תאחיזה של השיניים והשיניים ניידות ואף נושרות.
  • כאשר קיימת בעיה לשמירה על האיזון בין צד ימין של הלסת לצד שמאל של הלסת ונובעת מהעדר של שן אחת או מספר שיניים.
  • במקרים של תותבת, שאינה יציבה ועלולה להביא לפציעות בחלל הפה.
  • כאשר שיקום ע"י תותבות אינו מהווה פתרון מספק, בשל רפלקס הקאה וכו'.

מתי לא מומלץ לבצע השתלות שיניים?

על אף שמדובר על פתרון רווח ובטוח יחסית ישנם מצבים רפואיים, אשר מצריכים בחירה בפתרונות חלופיים. הנה כמה מהם לפניכם:

  • סכרת לא מאוזנת מקטינה באופן משמעותי את סיכויי ההצלחה של הטיפול
  • הפתרון לא מומלץ לחולים במחלת הסרטן
  • חולי אוסטיאופורוזיס, אשר מבצעים שימוש בתרופות המיועדות לטיפול בדילול עצם ומונעות את איבוד מסת העצם (ביס-פוסופונטים)
  • במקרים של דלקות מתמשכות בחניכיים, אשר עלולים להעמיד על איכות עצם ירודה
  • עישון, בעיות היגיינה ותחזוקה לקויה עשויים אף הם לפגוע באיכות העצם בה מוטמע השתל ולהקטין את סיכויי הצלחת הטיפול, ולכן הטיפול מומלץ פחות לאנשים מעשנים, או אנשים שאינם שומרים על תחזוקה והיגיינה נאותה וסובלים משיניים רקובות.

והסיבה החשובה ביותר- כאשר ניתן לתקן את המצב- לטפל בדלקות, תחלואות, טיפולי שורש כושלים, כיוון שיש לזכור שעקירת שן והשתלה של שתל דנטלי היא הפתרון האחרון ב"ארגז הכלים" של עולם רפואת השיניים

מהם היתרונות בהשתלות דנטליות?

הגיל הממוצע לביצוע השתלות עומד על 70 ולא בכדי, ישנם מטופלים המגיעים לקראת סוף העשור השישי בחייהם וישנם מטופלים המגיעים בעשור השמיני ואף התשיעי. ברוב המקרים מטופלים אלו מעוניינים ליהנות מאיכות חיים גבוהה, "להשתחרר" מהתותבות, "שרוקדות" בפה, ליהנות מהמזון, שהם צורכים ולשמור על חזות אסתטית. הנה יתרונות נוספים, שניתן לקבל באמצעות השתלות שיניים.

  • שתלים דנטליים הם פתרון ארוך טווח, הנטמע באופן טבעי לחלוטין בשגרת החיים
  • תחזוקה – שכוללת צחצוח שיניים פעמיים ביום וביקור תקופתי אצל שיננית ורופא השיניים- ממש בדומה לתחזוקה של השיניים הטבעיות
  • מראה טבעי השומר על אסתטיקה
  • השתלים "אינם מרעישים" בדומה לשיניים תותבות, אלא נטמעים בלסת באמצעות תהליך אוסטאואינטגרציה- שהוא תהליך החיבור בין העצם הזר לעצם הלסת, הנמשך בין שלושה חודשים לחצי שנה.
  • סיכויי הצלחה גבוהים מאוד במניעת מחלות חניכיים עתידיות כמו עששות והיווצרות של חורים.
  • שמירה על השיניים הבריאות והטבעיות, שמסביב לשתל.

תחזוקה נאותה של השתלים ושמירה על היגיינה תאפשר לכם ליהנות משתלי השיניים לאורך שנים רבות!

מהם שלבי הטיפול וכיצד ניתן להבטיח את הצלחתו?

שלבי הטיפול כוללים: הכנה, ביצוע ההשתלה והשיקום

שלב ההכנה- כולל צילום CT המאפשר לתכנן את מיקום השתל ולהתאים את סוג הבורג למבנה העצם. באמצעות הצילום יכול הרופא לאבחן את המצב הרפואי של הפה ולהמליץ על טיפול במוקדי זיהום, בעיות חניכיים וטיפולי עבר שנכשלו. שלב זה משמעותי ביותר להצלחת התהליך. שלב ההכנה כולל את הכנת השתל הזמני על סמך הצילומים.

לעיתים כאשר קיים צורך בעיבוי וחיזוק עצם הלסת נדרש טיפול מקדים הכולל הרמת סינוס או השתלת עצם לצורך הרמת הסינוס.

שלב ההשתלה- כיום הטכנולוגיה מאפשרת לנו לבצע השתלות ביום אחד. ישנן שיטות השתלה רבות, אך הפעם בחרנו להתמקד בשיטת ההשתלה הבזאלית, המאפשרת גם למחוסרי עצם לבצע השתלות ללא השלב המקדים של "הכנת העצם". השתלה בזאלית מתבצעת ביום אחד, ומאפשרת למטופל כבר ביום ההשתלה ליהנות משתלים זמניים, שיוחלפו בפרק זמן של שבוע בשתלים הקבועים. יתרונותיה של ההשתלה הבזאלית ברורים- היא בטוחה, מהירה, חוסכת כאבים רבים וטיפולים ארוכים, שיכולים להימשך תקופה של שנה ואף יותר וביניהם תהליכים כירורגים הקשורים להשתלות עצם. ההשתלה מבוצעות באמצעות דיסק המאפשרת לעגן את השתל לעצם הלסת ולמנוע את תזוזתו. במרפאתו של ד"ר ותד מבוצעות השתלות בזאליות.

שלב השיקום- נמשך בין שבועות לחודשים בהתאם למצב המטופל וכולל תכנית תזונתית, שמירה על היגיינה, מנוחה, קומפרסים של קרח, טיפול בתרופות, מעקב אחר הוראות הרופא ומעקב רפואי.

לפרטים נוספים על השתלות שיניים צרו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​